In warmere seizoenen rijdt u het beste met zomerbanden. Autobanden die worden gebruikt tijdens onjuiste weersomstandigheden zullen sneller slijten. Zomerbanden verhogen uw veiligheid en die van uw passagiers. U kunt de levensduur van uw zomerbanden verlengen door ze tijdig te wisselen. Bovendien dalen uw bandenkosten, want zomerbanden gaan in warmere periodes langer mee. Onze bandenspecialisten adviseren u graag voor het juiste type zomerbanden, aangepast aan uw rijgewoontes en wagen. Uw veiligheid is ons beroep.
Zoek hier uw bandenspecialist en vraag online een prijsofferte voor zomerbanden

Waarom kiezen voor zomerbanden?

De unieke samenstelling van het rubber geeft zomerbanden in de warmere periodes een betere grip op het wegdek. Daarnaast slijten zomerbanden in deze periodes minder snel dan winterbanden of all-seasonbanden. Ook het andere profiel van een zomerband verhoogt de grip bij warmere temperaturen. 

Winterbanden zijn niet aangepast aan zomerse omstandigheden. Doorrijden op winterbanden in de zomer, is minder veilig én duurder. Bij hogere temperaturen wordt het rubber van winterbanden te zacht. Dit heeft een nadelig effect op de grip en verhoogt de slijtage. 

Zomerband

Wanneer moet ik kiezen voor zomerbanden? 

Bij gemiddelde temperaturen boven de 7°C verkiest u best uw zomerbanden. Bij lagere temperaturen dalen de prestaties van zomerbanden en verlaagt de veiligheid. In de zomer hebben zomerbanden optimale grip. Door de lagere weerstand heeft de zomerband een andere snelheidsindex. 

Zomerband Weg

De voordelen van zomerbanden op een rij

  • Extra goede grip bij temperaturen van 15 graden of hoger
  • Betere acceleratie
  • Kortere remweg op droog wegdek
  • Minder slijtage in de zomer
  • Verhoogde veiligheid in de zomermaanden 

Een prijs weten voor zomerbanden?

Veiligheid, vertrouwen, service en voor u de beste deal in zomerbanden staan voor ons centraal. Zoek een bandenspecialist in uw buurt voor deskundig advies. Vraag vervolgens online een prijsofferte aan of maak een afspraak.

Zoek nu een bandenspecialist in uw buurt

Zoek een specialist

Wij werken voor lease maatschappijen

Bel ons callcenter +32 3 449 70 10 of e-mail ons